Ontwikkelen doe je niet alleen als kind, juist in je volwassen leven leer je hoe het leven in elkaar steekt. Als kind was ik geen hoogvlieger op school, ik was een laatbloeier. Na verschillende omzwervingen in mijn leven, getrouwd geweest, kinderen gekregen, gewerkt bij zorginstellingen, opleidingen gedaan, heb ik gekozen om mijn leven te richten op shiatsu therapie. De dingen die ik daarnaast doe vloeien daar op een natuurlijke wijze uit voort. Zoals bijvoorbeeld  de stoelmassages, do-in zwangerschapsyoga en ik geef sinds kort ook een cursus stoelmassage. De Shiatsu voortgekomen uit de Chinese Geneeswijzen volgt de 5 elementen leer van vuur, aarde, metaal , water en hout. Dat is allesomvattend en houd rekening bijvoorbeeld met de plek waar men leeft, de seizoenen en de verschillende karaktereigenschappen die iemand kan hebben. Het is dus een holistische geneeswijze die veel problemen kan aanpakken.

Mijn opleiding tot Shiatsu therapeut heb ik aan de Qing Bai Academie gevolgd. Aan de Samsara school heb ik de scholing tot zwangerschapsyogadocent gedaan. En bij NSKS (Nederlandse Klassieke School voor Shiatsu) de Do-in docentenopleiding, bij het Dorn Instituut heb ik de Dorn Methode geleerd. 

Ik ben gecertificeerd en mijn behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Deze  link verwijst naar de beroepsvereniging NVST waarbij ik ben aangesloten en geeft een lijst van zorgverzekeraars en de door de verzekeraars vastgestelde vergoedingen. 

De cursus stoelmassage die ik geef is geaccrediteerd door de KTNO en kan meetellen voor de bijscholingsverplichting van een aantal beroepsverenigingen.