Spannend, komend weekend sta ik op een beurs, de”Internationaal Therapeut”. De bedoeling is dat ik meer bekendheid geef aan mijn cursus. Mijn doelgroep is therapeuten van verschillende therapieën de gelegenheid geven de stoelmassages als aanvulling op hun praktijk te zien waar een deel van een inkomen mee te genereren valt. Met de cursus leren ze technieken en handigheidjes om dit goed te doen, zonder dat het al te veel energie kost.

Maar mijn hemel zo’n beurs dat is nog wat, voor mij voor het eerst om zo in het diepe te springen (dat doe ik wel vaker) en mijn cursus te verkopen, want dat is wat ik eigenlijk wil.

Eerst was ik bezig met een goede naam, want als je moet vertellen dat je bij “Ina Oosterlee Shiatsu Therapie” de cursus hebt gedaan dan bekt dat niet zo lekker. Maar een naam is een dingetje, wel kun je tegenwoordig bij elke optie meteen zien of er een domeinnaam al bezet is. Ik wilde een pakkende korte naam die de lading dekt. Via Puls Impuls, Tiptop, uiteindelijk bij  Zitzo uitgekomen. Zitzo-stoelmassage wel te verstaan want zitzo.nl was al bezet door een kringloopwinkel in Amsterdam. De Z van zitzo lijkt met enige verbeelding een beetje op een massagestoel en de I en de O zijn mijn initialen.

Het leek erop of ik nog alle tijd had, maar voordat mijn idee was omgezet in een echt logo en ik met dat nieuwe logo ook alle promotiemateriaal moest vernieuwen en het drukken en bezorgen ook enige tijd vergt, ben ik maar net op tijd klaar met alles. Nu nog de laatste hand leggen aan de voorbereidingen, want je betaald best veel geld om een stand op een beurs te hebben en wanneer je daar met lege handen staat en geen informatie mee kunt geven, is dat zonde. Mijn oproepje op Facebook heeft gelukkig ook wat bijval van lieve vrienden opgeleverd die mij een dag of dagdeel komen helpen op de beurs.

Nu ben ik met de laatste hand bezig van de voorbereidingen, neem ik ook mijn computer mee? Ja ik denk het wel, ik blijf ergens in de buurt overnachten ook daarvoor moet ik spullen meenemen. Eten en drinken kunnen we zelf verzorgen, maar er is ook catering. Welke spullen moeten allemaal mee, een statafel met rokken , poster, banner. Natuurlijk ook al het promotiemateriaal wellicht veel te veel, maar ik wil zeker niet zonder zitten. Ik moet ook nog zorgen dat de mensen die mij helpen de entreekaartjes krijgen zodat ze er in kunnen en gratis kunnen parkeren. Ga ik ook de workshop Cupping promoten, wat moet er daarvoor mee? Enzovoort enzovoort….

Ik vind het leuk, merk ik, deze voorbereidingen, het kost ook energie, maar het gééft ook energie. Weer met iets nieuws bezig te zijn en te ondernemen, ik vind het spannend hoe het afloopt en ik hoop natuurlijk dat mijn investeringen zich terug verdienen, maar dat blijft een vraag en enig risico moet je durven nemen als ondernemer.