Do-in

Do-in is een verzamelnaam voor strekkingen, meditatietechnieken, zelfmassages en oefeningen die de meridiaanstromen bevorderen. In de Chinese geneeskunde gaat het om de energieverdeling in het lichaam. Wanneer die energie geblokkeerd raakt door stagnatie dan kan er pijn of een gevoel van onwel zijn optreden. Indien dit lang duurt kunnen er serieuze klachten ontstaan. Do-in is preventief bedoeld om klachten te voorkomen. Het lichaamsbewustzijn wordt groter en indien er klachten optreden heeft u na een paar lessen al wat handvatten om daar zelf iets aan te kunnen doen. Wanneer de klachten er al zijn kan Do-in helpen bij het genezingsproces. Het kan ondersteunend werken bij therapieën die u reeds volgt.

Ook naast andere sportbeoefening kunnen de strekkingen zeer weldadig zijn, daarmee kunt u krampen en blessures voorkomen.

De oefeningen zelf zijn goed te doen, indien u door een beperking iets niet kunt, dan krijgt u van mij een alternatieve oefening om die strekking wel te kunnen uitvoeren.

De lessen worden meestal ontspannen ervaren, u hoeft niet lenig te zijn of al met een of andere sportbeoefening actief te zijn. Uw lichaam geeft zelf de grenzen aan in de oefening en u heeft zelf controle over de intensiteit van de oefening.

In de les zal ik proberen de oefeningen ook op u af te stemmen, aangezien de groepsgrootte beperkt is, kan ik mijn aandacht goed verdelen over de cursisten. Op dinsdagavonden worden de Do-in lessen gegeven, voor mijn ex-zwangere dames kunnen deze lessen als na-zwangerschapsyoga worden beschouwd, dan wordt er tijdens de do-in les extra aandacht aan het bekken en bekkenbodem gegeven.

Kijk op mijn pagina tarieven en tijden om de aanvangstijd en prijzen te zien

Duo Do-in

Of zoals iemand al eens een grapje maakte door het Duo Do-Ina te noemen.

Deze cursus is voor mensen die graag willen leren elkaar op een eenvoudige en liefdevolle manier in balans te brengen. Dat doen we met wat oefeningen die u zelf kunt doen maar ook oefeningen die je samen kunt doen zodat je elkaar verder helpt in een strekking. Dit is zeer liefdevol en kan zeker troostend en helend zijn.  De les begint met do-in oefeningen en dan is er een pauze waarin ik ook wat uitleg geef over de Chinese geneeskunde, er is wat thee en een versnapering die ook met het element wat die avond wordt behandeld in verband staat.

De tweede helft van de avond is een eenvoudige massage die u elkaar kunt geven, beide partners kunnen de massages geven en dus ook ontvangen.

Deze cursus is het dus de bedoeling dat u samen komt met iemand die vertrouwd is. Het kennismaken en het elkaar aanraken verloopt dan soepel. Het mag uw partner zijn, maar een ouder kind relatie of vriendschap is ook oké, het gaat erom dat u vertrouwd bent met elkaar, dan is het wat gemoedelijker, maar zal geen intieme grenzen overschrijden

De lessen zijn behoorlijk intensief en duren 3 uur, het is fijn wanneer u ook thuis nog eens oefent, zodat u bij onduidelijkheden de volgende les daar vragen over kunt stellen. Daarom laat ik tussen de lessen zeker twee weken zitten zodat u voldoende ruimte in tijd hebt om het nog eens door te nemen thuis. Onder het kopje tarieven en tijden kunt u de data vinden die ik heb uitgezocht.

Daarvoor krijgt u: 5 avondvullende programma’s waar u leert elkaar te masseren en oefeningen te doen, die ervoor zorgen dat u samen meer in balans komt.