Stoelmassage cursus

Deze cursus is geaccrediteerd door de KTNO als bij- of nascholing. Verschillende beroepsverenigingen tellen deze cursus mee voor uw bijscholingsverplichting.

De basiscursus

Dit is de Kata basiscursus waarna u in twee dagen een redelijke stoelmassage kunt geven. Enige achtergrondkennis van of feeling voor dit vak is een groot voordeel wanneer u er professioneel mee aan de slag wilt.  Dit heeft u ontdekt door bijvoorbeeld het geven van massages aan familieleden of vrienden, sportmassages, ayurvedische massages of andere technieken.

De Kata is een basismassage die u aan bijna iedereen kunt geven, tenzij de ontvanger ernstige gezondheidsproblemen heeft. Deze massage kunt u zelf aanvullen met andere massagetechnieken en verdere inzichten. Het is prettig om een vaste routine te hebben. Natuurlijk kunt u uw eigen interpretatie van wat nodig is erin brengen, eventueel naar behoefte van de ontvanger.

Na het volgen van deze tweedaagse cursus  kunt u een eenvoudige stoelmassage geven. Daarna is het de bedoeling dat u er een paar weken thuis mee oefent. Vervolgens kunt u de aanvullende workshops bijwonen.

Een ontspannende massage geven is heerlijk en kan voor de masseur een even ontspannend effect hebben als voor de ontvanger. Een goede houding van de masseur is hierbij essentieel.
Uw eigen lichaamshouding is ook belangrijk om het zelf vol te kunnen houden zonder fysieke klachten te krijgen. Op deze dag wordt er vooral gelet op hoe u staat en u leert te werken vanuit uw eigen centrum.  Ook uw ervaringen met stoelmassages thuis zullen aan de orde komen.
Daarnaast worden er aanvullende massagetechnieken geïntroduceerd.

Meer massagetechnieken met strekkingen, rockingen en rotaties

Strekkingen geven ruimte in de gewrichten en zijn dus belangrijk. Het is van groot belang die goed uit te voeren. Wees er bewust van dat een strekking die een masseur geeft, een andere impact heeft dan wanneer iemand zelf een strekking doet. Rotaties en rockingen kunnen stagnatie van energie losmaken, zodat het weer gaat stromen en de klachten uiteindelijk verminderen.

Deze les gaat wat  dieper in op de meest voorkomende klachten aan hoofd, nek, schouders en onderrug. Het is belangrijk te leren voelen wat iemand nodig heeft. Soms is dat rust, soms meer dynamiek.
De massagetechnieken die geleerd worden richten zich specifiek op deze klachten.

De hele cursus bestaat uit 5 cursusdagen:

2 dagen Kata

1 dag Uw houding

1 dag Strekkingen, rotaties en rockingen

1 dag Verdieping

Indien u de hele cursus (de Kata en alle vervolglessen) doet en u wilt graag tot onze groep met stoelmasseurs toetreden (dit geldt zolang we ook nog masseurs zoeken), is het mogelijk om een stagedag te volgen op een werkplek. U mag de stage ook doen indien u niet persé bij ons wilt werken, maar wel de werkervaring opdoen.  U kunt dan een dag naast een ervaren stoelmasseur een aantal stoelmassages geven. U gaat dan ervaren hoe het is om een aantal massages met een constante kwaliteit achter elkaar te geven. Deze stage is tevens een toetsing waarin wordt beoordeeld of u voldoende bent toegerust voor het geven van stoelmassages bij een van onze opdrachtgevers. Indien u hierin voldoende bent beoordeeld, ontvangt u een diploma uit de handen van de stagebegeleider.

Cursus stoelmassage

Motivatie

Binnen de groep mensen met wie ik samen stoelmassages geef, merken we dat de vraag naar stoelmassage toeneemt. Daarvoor zijn ook af en toe nieuwe mensen nodig. Natuurlijk kunnen we werven onder andere stoelmasseurs, maar op gegeven moment is het fijn wat nieuwe mensen aan te trekken. Om zeker te zijn van een bepaald kwaliteitsniveau leiden we ze zelf op.

Omdat ik al heel lang stoelmassages geef en het leuk vind om les te geven, wil ik met deze cursus nieuwe mensen motiveren en opleiden om dit mooie werk te doen. Ik doe dit vanuit mijn huispraktijk en heb ruimte voor maximaal 6 cursisten. Ik houd de groepen bewust klein want dan kan ik voldoende aandacht geven aan de individuele cursisten.

Doelstelling

Na deze cursus kan iemand zelfstandig werken als stoelmasseur.

Doelgroepen

  • Mensen die geen ervaring hebben met stoelmassage. Het advies is om de hele 5-daagse cursus te volgen, inclusief stage op een werkplek.
  • Professionele stoelmasseurs die de gehele cursus (of een enkele dag) willen doen als bijscholing. Zij kiezen uit de verdiepingslessen die ze willen volgen.
  • Mensen die graag  stoelmassages willen geven ten behoeve van hun dierbaren. Zij kunnen de Kata lessen volgen en zelf kiezen welke vervolglessen ze willen doen.

Ik werk met een groep mensen die allemaal zelfstandig werken. Iedereen doet het op zijn  eigen manier en dat is goed. Iedereen heeft zijn eigen motivatie en werkt op andere dagen. Houdt u er rekening mee dat het werken als stoelmasseur erg intensief is.

Prijzen en data staan op de pagina tarieven en tijden

Wilt u nog meer weten of zich opgeven,  dan kunt u gebruik maken van mijn contact formulier.

Zie ook mijn algemene voorwaarden

Workshop cupping

Als ik mijn collegae vertel dat ik ook wel eens cupping toepas bij verschillende problemen, dan wekt dat hun interesse op. Daarom heb ik besloten deze kennis te delen. De cupping is een mooie eeuwenoude techniek die in veel verschillende culturen wordt toegepast, simpelweg omdat het werkt. Denk aan Marokko, Turkije, Iran, Irak, Afghanistan, China maar ook dichterbij, bijvoorbeeld in Duitsland. Daar passen sommige huisartsen het toe in de glijdende vorm en noemen het schröpfen.

Het principe is eenvoudig. Een glazen bolletje wordt vacuüm gezogen door er een vlammetje in te houden. Daarna wordt het bolletje snel op de huid geplaatst en de bol zuigt de huid op. Daardoor krijgt de energie een boost. Vanuit de westerse wetenschap gezien wordt de bloeddoorstroming bevorderd op die plek.

Wilt u ook leren werken met cups? Geef u op voor deze 1-daagse workshop.

U leert de cupping op elkaar toe te passen. Er wordt voor materiaal gezorgd en voor elke cursist is er een startpakketje met cups, zodat u er direct na de workshop mee aan de slag kunt. Op de pagina tarieven en tijden staat vermeld wanneer ik de workshop geef en wat de kosten zijn.